"Ska vi göra slut?"

Att stå inför ett potentiellt avslut på en relation är en av de mest utmanande erfarenheterna ett par kan möta. Det är en tid fylld med osäkerhet och smärta, men ibland är det en nödvändig förändring. Som rådgivare är det min mission att ge er verktygen och stödet ni behöver för att navigera genom denna svåra tid, oavsett om det leder till en nystart för er eller en respektfull avslutning.

Separation är början på något nytt

Det är viktigt att erkänna att separation inte alltid är slutet, utan kan vara början på en ny väg för båda parter. Under mina sessioner erbjuds en trygg grund, därifrån båda kan utforska sina känslor, behov och önskemål. Det är en plats där ni kan lära er att kommunicera på ett sätt som är konstruktivt och respektfullt, även i de mest utmanande dialogerna.

Logistik och emotionell vägledning

Separation är mer än bara en emotionell process; den är också en praktisk. Det innebär att hantera logistik, byråkrati och reaktioner från omgivningen. Som rådgivare kan jag hjälpa er att skapa en plan för hur ni ska hantera dessa aspekter, samt ge er stöd i att hantera de känslor som kommer upp längs vägen.

Att säga vad som behöver sägas

Kommunikation är nyckeln. Det är viktigt att veta vad som behöver sägas, när det ska sägas, och hur man bemöter andra. Jag kan vara er moderator i svåra samtal där språket är en viktig del för att lindra det ibland alltför konfrontativa mellan er, och hur man bör tänka och bemöta kring reaktioner från vänner och familj.

Att blicka framåt

Oavsett om ni väljer att arbeta för att reparera er relation eller att gå skilda vägar, är det viktigt att göra det med en känsla av förståelse och respekt för varandra. Jag är med er genom varje steg, hjälper er att fatta beslut som känns rätt för er båda, och ser till att ni har det ni behöver för att kunna blicka framåt.

Att söka hjälp är ett tecken på mognad, inte svaghet.

Det visar på en välvilja att ta hand om sig själv och sin relation på det mest ansvarsfulla sättet.

Så om ni känner att ni står inför dessa frågor och behöver stöd, tveka inte att kontakta mig så kan jag vägleda er genom processen.

Bästa,

Kim Juhlin - personlig och mental rådgivare

Kim Juhlin - din personliga & mentala rådgivare