“ Världen skapas av oss alla - av människor som dig och mig ”

Det är lätt att fastna i tanken att livet är något som händer oss, att det finns en förutbestämd väg vi måste följa för att uppnå lycka och framgång. Men sanningen är att världen skapas av oss alla - av människor som du och jag.

För att skapa den värld vi vill leva i, måste vi börja med att manifestera vår egen verklighet. Det innebär att ta kontroll över våra liv och bestämma vad som är viktigt för oss. Vi måste sluta säga ja till allt och alla som kommer vår väg och börja säga nej till det som inte gynnar oss i det längre perspektivet.

Stanna upp

Så det handlar också om att lämna utrymme för att andas ut och ta det lugnt i perioder - integrera nya kunskaper, upplevelser och intryck. Att rensa ut det som inte längre betyder något och att gå vidare när det behövs.

Designa ditt liv

Men det viktigaste av allt blir att fokusera på det som ligger rakt framför oss och att göra det bästa vi kan med det. Vi tar små steg framåt varje dag och litar på att det är rätt väg.

För när vi väl tar kontrollen över våra liv och gör det som är viktigt för oss - kommer vi att se nya möjligheter och på så vis bli en människa som andra människor vill vara omkring.

Kim Juhlin - personlig och mental rådgivare

Kim Juhlin - din personliga & mentala rådgivare