Lägg energi på sådant som leder dig framåt och inte på det som stjäl din tid till att leva det liv du egentligen vill ha

Tycker du ska strunta i att försöka få balans. Som att träna lagom, undvika stress, sova mer och tänka på din återhämtning. Eller att dra ner timmar på arbete för att göra mer av det du mår bra av i livet. Är det inte smartare att designa ett liv man trivs med, så man slipper längta till semestern?

1020

Att fokusera på vart du ska. Titta på vart du är och vad du behöver just nu för att fortsätta framåt - hur du vill ha det helt enkelt. Bli mentalt stark och ta dig igenom motstånd - lyssna inte alltid in kroppen och dina känslor. Var klok för att veta när du ska göra tvärt emot. Tryck på.

Du ska vara den som bestämmer

Såklart är jag så lätt att missförstå när jag uttrycker mig på det här sättet. Men du som är tillräckligt smart kan ju tänka själv, så då förstår du säkert vad jag försöker förmedla här.

Såhär,

En rätt stor del av mitt jobb går ut på att hitta den plats i dig därifrån du kan navigera livet ditåt du vill. Du vet, från den plats där du faktiskt vet vad du behöver göra, men som du av olika skäl inte gör just nu. Där du är expert på just ditt livsområde. Och därifrån ser du såklart också till att du tar hand om dig själv och fostrar för en god hälsa.

Dom psykologer som förr gav mig handledning skulle säkert kalla denna plats för det vuxna rationella jaget. Andra kallar det för agentskap och locus of control. Jag valde i förra krönikan att illustrera det som att vara skeppare på sin egen skuta. Det spelar ingen roll vad vi kallar detta inre fenomen, eller med vilka metaforer. Bara du vet vart du finner platsen i dig själv och hur du tar dig dit. Jag skulle säga att det är av högsta betydelse om du ska ha ett framgångsrikt liv eller bara leva ett "bra liv" - helst vill du ha både och. Kör.

Jag trodde länge att det var normalt med söndagsångest och att vakna upp omotiverad med tyngd i bröstkorgen på den tidiga måndagsmorgonen

Det tog tid för mig att inse att vardagen inte är en transportsträcka till helgen. Och att man inte bara har ett arbete till att försörja sig så att man sen kan gå ut och leva det “riktiga livet”. Nej, jag tog ett beslut om att istället sträva efter passion, inspiration och kärlek. Och självfallet, lever jag inte efter den devisen varje enstaka dag, men vi pratar ju här om intentioner.

För livet är till största del vardag, gråskala. Acceptera det. Det är varken toppen eller botten, det är okej - tillräckligt bra. Det innebär också att sluta upp med din tröstlösa jakt på härliga känslor genom framgång, pengar och relationer - kära högpresterare därute.

Skapa en faktisk kalender som du trivs i och som uppfyller dina värderingar mot något meningsfullt - det är klokt.

Kims_signatur

Kim Juhlin - din personliga och mentala rådgivare