“ TA CHANSEN, DET KANSKE ÄR VÄRT DET - TROTS KOSTNADEN ”

O

m du vill ha en hälsosammare relation till dig själv, andra och världen bör du utsätta dig för en hel del faror. Min erfarenhet är att många människor väljer att "play it safe" i alltför stor utsträckning, vilket i längden riskerar att göra dig passiv, neurotisk och lite tom inombords.

Livet tappar mening och du din potentiella drivkraft.

Du vill nämligen öka självförtroendet och den inre stabiliteten genom en successivt vidgad trygghetszon. Bli mentalt starkare genom att börja göra saker som känns jobbiga, helst i områden där du saknar kunskap och kontroll.

Fokusera på allt som kan gå bra, istället för att älta allt som alltid går åt helvete ändå.

Det finns ju en hel värld som väntar där utanför. Bara du tar för dig och ger Den en chans. Prova ett nytt jobb i en ny bransch, det skulle kunna vara ett första steg. Kasta dig in ett något häftigt och inspirerande projekt, våga följ en dröm. Eller ta ut skilsmässan eftersom du ändå inte får ut någonting vettigt från din partner, trots alla tappra försök.

Mina ord är inte lag

Det handlar mer om att ta ut riktmärken. Ge dig påminnelser om sådant du oftast redan känner till. Uppmaningar att göra det där som du vet att du behöver göra - men som du av olika skäl inte gör just nu.

Jag vill ta fram det bästa ur dig. Även om det ibland kan innebära att du blir lack. Först på mig, sedan på dig själv - för att därifrån sen gå ut och förändra världen.

Du blir handlingskraftig

För ärligt talat - När du mår bra, tänker rätt och är mentalt skärpt - är det inte då du också presterar som bäst, oavsett vilket livsområde det än handlar om? Är det inte från den position där jag kan kräva lite mer från dig - så att du kan nå ännu längre och åstadkomma ännu häftigare saker?

Dom bästa alltid jobbar på att bli ännu bättre.

Självklart behöver du inte göra någonting åt något alls - det är okej. Men då har du ett jobb framför dig att börja utveckla en stark uppskattningsförmåga och tacksamhet för det lilla i livet, och det är ingen lätt match, hur kravlöst än detta kan låta. För det är ju bara att se dig omkring, hur folk hanterar att ha tråkigt.

Så oavsett vad du väljer att göra - se till att skapa din frihet och följ din passion 💯

Kim Juhlin - personlig och mental rådgivare

Kim Juhlin - din personliga & mentala rådgivare